Sportrevalidatie

Sportkinesitherapie is gericht op elk sportief persoon die een sportletsel of sportblessure heeft opgelopen. Zowel recreanten als topsporters kunnen bij ons terecht voor een blessure, een overbelastingsletsel of acuut letsel.

Een sportblessure dient zo snel mogelijk behandeld te worden om nieuwe problemen binnen de locomotorische structuur te voorkomen. 

Een sportblessure dient zo snel mogelijk behandeld te worden om nieuwe problemen binnen de locomotorische structuur te voorkomen.  Een blessure zorgt er steeds voor dat u gaat compenseren in andere structuren en deze op termijn ook kunnen worden beschadigd. Hoe langer een behandeling van een blessure wordt uitgesteld, hoe langer de revalidatie zal duren.

Bij De Praktijk in Beweging analyseren we uw blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden tijdens uw behandeling in acht genomen. We vertrekken vanuit manuele therapie, met aanvullend actieve oefentherapie en functionele training.

Functionele training is het uitvoeren van spierversterkende oefeningen die qua uitgangshouding en bewegingen sterk lijken op bewegingen uit het dagelijkse leven of bewegingen specifiek voor uw sporttak. Een dergelijke training schenkt ook veel aandacht aan het verbeteren van de neuromusculaire controle (belangrijk voor een goede proprioceptie/stabiliteit).  Kinesiotaping of dry needling kan hierbij soms een ondersteunende rol spelen.

Als sportkinesitherapeut behandelen, voorkomen en adviseren wij u.